Pilgrim katsoo kauas – graafinen ilmeemme uudistui!Uuden tulevaisuuteen luotsaavan ilmeemme julkistamisen myötä olen iloinen siitä, että meillä on ollut mahdollisuus suunnitella ja rakentaa tulevaisuuden polkuamme yhdessä hienojen asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Uuden ilmeemme mukaisesti olemme vakaa ja hötkyilemätön sisältö- ja viestintätoimisto. Kuuntelemme, opimme, osaamme, käymme edellä ja konsultoimme. Emme koohkaa emmekä kohise, vaan luotsaamme ja luomme uutta. Emme paasaa emmekä höperehdi – emme myöskään astu jokaiseen junaan. Vaan oikeisiin.

Hioimme myös visiotamme ja tavoitteitamme sidosryhmiemme ääniä tarkasti kuunnellen. Tavoitteemme mukaisesti visiomme tulee vastata kysymykseen ”mihin tarkoitukseen teemme sitä, mitä teemme?” Tämä avaa meille mahdollisuuden oppia uutta, nähdä asioita tuoreista näkökulmista, jakaa ajatuksia ja kasvaa vahvemmaksi yhteistyössä kumppaniemme kanssa yhteisen edun hyväksi.

Suhtaudumme toimintaympäristön avaamiin mahdollisuuksiin järkevästi suunnitellen ja älykkäitä päätöksiä tekemällä. Nämä linjaukset perustuvat sekä kansainvälisen Edelman-verkostomme kautta kerätyn tiedon arviointiin että omaan markkinatuntemukseemme ja strategiamme mukaisiin toteutuksiin.

Uskomme, että menestys perustuu vahvoihin kumppanuuksiin. Ne toimijat, jotka ovat halukkaimpia omaksumaan muutoksen, ovat myös ketterimpiä. Kun malttaa katsoa, niin selkeät linjat erottuvat. Logokuvan vedot kertovat maapallosta, joka on kuten viestintämmekin: kansainvälistä ja vastuullista. Pidämme pallosta ja sen ihmisistä huolta toimimalla ja kertomalla avoimesti. Autamme asiakkaita olemaan ihmisiksi. Kaartuva oksa maapallon yllä on joustava ja siksi resilientti ja alati uudistuva kuin luonto itse – niin haluamme mekin omalla polullamme olla. Samalla kuvasta muodostuu silmä, joka näkee kauas – tulevaisuuteen. Monet ovat vastuullisuustyössä jo pitkällä, heillä on kyky katsoa tulevaan ja kertoa siitä. Siinä haluamme olla mukana, sillä uskomme, että vastuullisuus on tie tulevaisuuteen. Olemme siis iloisia uudesta ilmeestämme ja logostamme, jonka suunnitteli meille visualistimme Sarianna Rimpeläinen. Kuin itsestään sitä katsomalla hahmottui myös aito identiteettimme, joka kulkee vakaasti asiakkaiden tukena sinne, minne he haluavat kulkea. Rauhassa, vankkumatta, perille asti. Uskon, että yhteistyö Pilgrimin kanssa on jatkossa entistäkin hauskempi kokemus ja myös henkilökohtaisesti ja ammatillisesti palkitseva.

Read More

Kysymys > oletus > mielipide > FAKTA

Blokkaus yleistyy somessa, kun rakentavasta vuoropuhelusta halutaan säilyttää edes unelma

Some-keskustelusta jää lähes jokaisen käyntikerran jälkeen outo maku suuhun. Keskustelusta ei edes oikein voi puhua, kun lyhyiksi pakotetut lausahdukset (diplomaattisesti voimme puhua ”tiivistämisestä”) sinkoilevat Twitterissä. Joskus lyhyeen tilaan on saatu sanotun sävyä, vaikka sitten kökösti emojin avulla, mutta kovin usein lyhyttä tilaa käytetään ehdottomasti ei-suositeltaviin elementteihin keskustelussa. Kuten vaikkapa oletuksiin.

Kyllä: on poikkeuksia. Monet käyttävät tilan viisaasti hyvän käytöksen ilmentämiseen; joskus jopa kulmien pyöristämiseen saakka. Silti liian usein saa todistaa yleisen mielipiteen idun muodostuvan salamannopeasti, kun somemato käy ”ilman sarvia ja hampaita” esitetyn heiton tao oletuksen koukkuun.

Somessa, erityisesti Twitterissä, on tärkeää esiintyä fiksuna. Siksi kysymyksiä on joskus hankala esittää. Kysymys onkin sutkia korvata oletuksella. Vaikka tviittaaja esittää sen kuinkakin mutuarviona ja muina henkilöinä, se asettaa kuin huomaamatta niin tai näin -asetelman ja vedenjakaja kulloisenkin asian ympärillä alkaa erottua.

En laita esimerkkejä, koska en halua toraa yksittäisistä kysymyksistä ja lisäksi uskon, että aivomme voivat välillä levätä luetteloista. Uskon, että jokainen lukija tunnistaa tämän saman kokemuksen jollakin tasolla.

Pelkistäen some-keskustelua voisi kutsua teesiviljelyksi, jonka kaava etenee hurjimmillaan näin: kysymys > oletus > mielipide > fakta. Kysymys, joka jätetään kysymättä siirtymällä suoraan seuraavaan eli oletukseen, joka esitetään tviitissä näin taitaa olla -tyyliin, mikä alkaa kerätä näin tosiaankin taitaa olla -kommentteja ja sitten onkin jo yleisen mielipiteen itu aluillaan.

Tästä on lyhyt matka vahvasti faktalta tuoksuvaan yhteiseen kokemukseen, missä asiat ovat enemmän näin kuin noin ja se, joka on kannalla noin, voi mieluiten olla hiljaa tai ehkä häntä voi sivaltaa röyhkeällä uudella olettamuksella, nyt jo henkilöön menevällä tasolla. Pian jo ehkä näemme lehtijutun aiheesta rintaliivien puuttumisen yhteiskunnalliset vaikutukset.

Pähkähulluimmillaan keskustelu on raiteilla, missä vaikkapa vastakkainasettelua omista asetelmistaan kritisoiva alkaa omaa pointtiaan puolustaakseen vastakkainasetella – suuttua ja riidellä, vaikka aluksi on ihmetellyt suureen ääneen muiden nimenomaan riidanhaluisuutta.

Eivätkä kaikki törky- tai tönkkötviittaajat ole trolleja, vaikka käytöksestä voisi hyvin niin päätellä. Tuntuu vain, että mopo karkaa käsistä siinä määrin, että oman mahdollisesti hyvänkin avauksen pointtia on tviittailun tuoksinassa vaikea muistaa ja joku muu kuin itse asia – puhumattakaan paljon puhutusta vuorovaikutuksesta – nousee pääaiheeksi. Usein se on tarve olla itse enemmän oikeassa kuin muut, keinolla millä hyvänsä.

Kun tätä yltyvää päättömyyttä ajoittaisine ”väärästä mielipiteestä” kumpuavine vainoamiskampanjoineen seuraa, en ihmettele yhtään, että blokkisormi on joskus herkässä. On tärkeää saada kokea, että silloin tällöin on mahdollista käydä keskustelua ilman yhden teesin jankkaamista, huutelua, olettamuksia ja tahallista väärin käsittämistä.

Jos ei tällaista mahdollisuutta suo itselleen, usko rakentavaan vuoropuheluun on vaarassa kuolla sukupuuttoon kokonaan. Vain vastuullinen sana voi olla vapaa ja aitoa vuoropuhelua rakennetaan ennen kaikkea kuuntelemalla ja kunnioittamalla.

Kirjoittaja Nina Alivirta on Pilgrimin osakas ja luottamusviestinnän asiantuntija.
Read More

Luottamusviestintä – miten ja missä pitää viestiä, jotta yritys ansaitsee luottamusta?

Nina Alivirta Bonfiren haastattelussa

Pilgrimin liiketoimintajohtaja Nina Alivirta keskusteli Bonfiren Maria Sillanpään kanssa luottamusviestinnästä.

Luottamusviestinnällä tarkoitan kaikkea viestintää, jonka tarkoituksena on luottamuksen synnyttäminen. Luottamukseen voidaan vaikuttaa niin isoissa, kuin pienissäkin tilanteissa, mutta sen synnyttämiseen ei ole yhtä tiettyä työkalupakkia ja tapaa. Luottamuksen synnyttäminen vaatii oikeanlaista asennetta ja tapaa viestiä.

Read More

Positiivista perjantaiksi: rakenna rohkeasti omaa mediaa, kurkkaa video!

Uskomme, että jokainen yritys voi olla oma mediansa. Siihen on täydet edellytykset teknisesti ja kun sisältöä lisäksi luodaan journalistisin periaattein, myös sitoutuneiden yleisöjen kerryttäminen on mahdollista.

Journalistinen ote sisällön tuotannossa tarkoittaa mm. faktuaalisuutta, mutta ei rutikuivuutta. Se tarkoittaa myös kykyä katsella asioita laajemmin esimerkiksi toimialan, ei vain oman yrityksen, näkökulmasta. Se hyvin mielellään ammentaa näkökulmia kumppaneiden ja sidosryhmien maailmoista – ts. kertoo siitä, mistä tavoitellut yleisöt haluaisivat kuulla. Se on innostavaa, vaikuttavaa ja mukaansatempaavaa.

Vanhoja tuttuja juttuja monille siis, mutta unohtuvat liian usein. Liian usein päädymme tiedottamaan pisteestä a pisteeseen b. Unohdamme puhutella ja vain puhumme. Ihmettelemme, kun kukaan ei kuule.

Jos olet kiinnostunut rakentamaan omien verkkosivujesi sisältöosiota mediallisemmaksi ja haluat vinkkejä siihen, miten sisältöjä voi käyttää some- ja mediaviestinnässä, ole yhteydessä! Olemme mielellämme avuksi! 

Vinkkaamme, että esimerkiksi tiedotteen perinteisen kommenttipalan voi korvata minivideolla, joka kertoo asian lisäksi paljon myös asian lausujasta. 

Alla olevalla videolla jaamme muutamia ajatuksia siitä, millainen on hyvä sisältösivu ja graafinen ilme ja miten luottamusta voi rakentaa viestinnän keinoin. Kerromme myös kansainvälisten asiakkaidemme kautta oppimastamme tiedosta someviestinnästä ja videoiden roolista siinä.

Pienestä talven takapotkusta huolimatta hyvää viikonloppua, kevään jatkoa ja kuulumisiin!

Nina Alivirta

Liiketoimintajohtaja
Pilgrim, Edelman Affiliate
Bulevardi 9 C 34, 00120 HKI
nina.alivirta(at)pilgrim.fi
p. +358 40 589 7752 
www.pilgrim.fi

Autamme yritystäsi luomaan luottamusta.

Read More

Viestinnän case – Ahma insinöörit Perinteisestä alasta uusin keinoin

Loppuvuonna 2018 Ahma insinöörit havahtui tarpeeseen lisätä liikennettä omille verkkosivuilleen, joiden tehtävä on puhutella niin sidosryhmiä ja asiakkaita kuin tulevaisuuden työntekijöitäkin. Sivut olivat informatiiviset, mutta näkemystä tarvittiin lisää – jotain sellaista, minkä takia sivuille saavuttaisiin uudestaankin.

Moni yritys on jo oivaltanut, että omien aiheiden kotipaikka on oma verkkosivu, jonne somekanavien kautta tärkeitä yleisöjä ohjataan ja jota siksi kannattaa rakentaa. Enää ei tarvitse odottaa läpimenoa uutiskynnyksen takana – usein riittää, kun osataan ylittää Google-kynnys. Yrityksistä on tullut omia medioitaan, jotka kertovat ja hallitsevat tarinaansa itse. Tälle tielle lähti myös Ahma.

Kerro siitä, mitä haluat tehdä

Ennen sisältötuotannon alkua oli aika tehdä sisältösuunnitelma. Hyvä sisältösuunnitelma syntyy paljolti kuten perinteisempi ulkoisen viestinnän suunnitelmakin: poimimalla tekemisen virrasta sellaisia aiheita, jotka ilmentävät yrityksen strategiaa ja kuvaavat tekemistä inhimillisesti kiinnostavalla tavalla.

– Pilgrimin ammattilaisten kanssa työskentely on ollut alusta saakka luontevaa ja jouhevaa. Sisältösuunnitelma antoi meille raamit koko vuoden viestinnälle, mutta ei ole millään lailla rajoittanut ideointia muuttuvien tilanteiden, tarpeiden tai toiveiden mukaisesti. Koin tärkeäksi, että Ahma tuodaan esiin oman näköisenään ja alustava ajatuksemme on kehitetty ja toteutettu Pilgrimin toimesta juuri haluamallamme tavalla, meitä kuunnellen. Ninan, Ollin, Noran ja Sariannan tekemisestä huokuva innostus on tarttuvaa ja artikkeleista saa itsekin tuoreen näkökulman tekemiseemme, Ahma insinöörien toimitusjohtaja Saara Kippo sanoo.

Ihmisten kautta


Suunnitelmaan valikoitui joukko erilaisia projekteja ja kohteita, joiden kautta oli luontevaa kertoa siitä, mitä Ahma insinöörit tänä päivänä on: monipuolinen rakennuttajakonsulttitoimisto, joka suurten infrahankkeiden (mm. Vuosaaren satama, Kittilän kultakaivos ja Kehärata) valmistuttua 2000-luvun alkupuolella keskittyy nykyisin vahvasti talonrakentamiseen.

Ensimmäisten sisältöjen joukossa syntyi mm. artikkeli YLE:n toimitilamuutoksesta, jota varten haastateltiin Yleisradion toimitilapalvelujen rakennuttajapäällikkö Pekka Tuomea. Artikkelin pääpointti oli kuvata konkreettisesti sitä, kuinka työtapojen muuttuessa toimitilojenkin on muututtava. Työmaa oli kiinnostava ja vaati järjestelyitä, sillä melutyöajat oli sovitettava radio- ja TV-lähetyksien väleihin.

Artikkelin avulla vastaavaa hanketta suunnitteleva saa tietoa seikoista, joita suunnittelupöydällä ei muuten ehkä nähdä. Tällaisen havaintotiedon jakaminen luo luottamusta uusiin asiakassuhteisiin ja hiljainen tieto kumuloituu osaamiseksi.

Teksti: Nina Alivirta

Read More

Viestinnän case: Lautasliina tarjoillaan osana laajempaa ilmiötä

Viestintätoimistossa työskentelyn suurimpia iloja on päästä tutustumaan asiakkaiden mitä moninaisimpiin toimialoihin. Porilainen perheyritys Fiblon valmistaa lautasliinoja ja muita kattaus-, pyyhintä- ja mukavuustuotteita muun muassa ravintoloiden ja matkailuyritysten tarpeisiin. 

Arkisen tuntuisista mutta toisaalta kaikille tutuista ja tarpeellisista tuotteista on löytynyt monta kiinnostavaa näkökulmaa. Toimittajat ovat tarttuneet ehkä aiemmin ohittamaansa lautasliinaan innolla, kun kerrankin on tarjoiltu kiinnostavaa tietoa lautasliinan roolista brändin rakentamisessavastuullisena valintana tai pöytätapojen historiassa.

Fiblonin viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Anne Ekberg, millaisia tarpeita Fiblonilla oli viestinnälle, ja miksi valitsitte Pilgrimin viestintäkumppaniksenne?

– Tunsimme olevamme alallamme melko tuntemattomia, eli halusimme viestinnän keinoin kasvattaa tunnettuuttamme sekä tuoda asiantuntijuuttamme esille. Nina Alivirran kanssa olimme jo joitakin vuosia sitten puhuneet yhteistyöstä, mutta silloin asia jäi. Kun sitten tuli sopiva aika etsiä viestintäpalvelua, sain oman verkostoni kautta suosituksen Ninalle.

Mikä viestintäprojekteissa on toiminut erityisen hyvin tai yllättänyt positiivisesti?

– Melkein kaikki! Minulla on paljon yhteistyökumppaneita ja kokemusta erilaisista projekteista, ja pidän itseäni vaativana asiakkaana. Monissa projekteissa on tullut olo, että maksan turhasta, mutta Pilgrimin kanssa tuntuu, että saan rahoille vastinetta. Pilgrim ei tee asioita siten, mikä olisi helpointa itselle tai joidenkin valmiiden sapluunojen mukaan, vaan asiakkaan tarpeita kuunnellen. Ehdotukset ovat aina hyvin valmisteltuja ja mietittyjä, ja lähes aina ehdotukset ovat olleet hyviä ja tuntuneet järkevimmiltä tavoilta toimia. Yhteistyö on muutenkin sujunut hyvässä hengessä ja sellaisessa luottamuksen ilmapiirissä, missä on mukava toimia.

Sisältö- ja viestintätoimisto Pilgrim auttaa asiakkaitaan luomaan luottamusta vuorovaikutukseen perustuvan luovan ja ymmärrettävän viestinnän keinoin. Toisin kuin yleensä ajatellaan, pienet asiat ovat hyviä viestintäaiheita. Kohinan keskellä yksinkertaisten aiheiden ääriviivat erottuvat.

Voit inspiroitua lautasliina-aiheista lisää lautasliinatehdas Fiblonin kanavalla harjoittelemalla vaikkapa vapuksi näyttävän meritähden tekoa.

Teksti: Nora Tamminen, Pilgrim.

Read More

Ollaan ihmisiksi – mitä se tarkoittaa viestinnässä? Kurkkaa video.

Pilgrim auttaa yrityksiä olemaan ihmisiksi. Sloganimme on Ollaan ihmisiksi! Mutta mitä se tarkoittaa yritysten viestinnässä – haastan sinua pohtimaan, mitä se voisi tarkoittaa juuri sinun yrityksesi viestinnässä (sisäisessä ja ulkoisessa).

Luottamusviestintä tarkoittaa sitä, että ihminen on viestinnän lähtökohta. Siitä parilla sanalla oheisella videolla.

Valoisaa viikonloppua!

PS: Pörri-kissakin lausuu sanasensa, kuulitko?

Read More

Teksti, kuva, video, ääni: nykyviestintä pähkinänkuoressa

Sanotaan, että viestintä on muutoksessa – ja se on ihan totta. Siinä, missä ennen lähetettiin tiedotteita medialle, joka käytti tiedotteita jutunteon materiaalina, yhä useammin viestintä tapahtuu omilla verkko- ja somekanavilla. Yritykset tavoittavat kohderyhmiään suoraan.

Erityisesti videot lisääntyvät. Videolla on mahdollista tuoda esiin sellaisia elementtejä, joita vain tekstillä ei ole mahdollista kommunikoida. Esimerkiksi sanotun sävy.

Videoita tehdään artikkelien yhteyteen omille alustoille ja lisäksi tiedotteeseen tai artikkeli-ideaan voidaan lisätä pieni minivideo perinteisemmän kommentin sijaan.

Erilaisilla visuaalisilla elementeillä voidaan helposti viestiä brändin tunnelmaa ja sopiva äänitausta tukee tekstillä vaikeammin viestittävän, tunnelman, syntymistä.

Pilgrim on juuri avannut SoundCloudiin musiikkikirjaston, mistä löytyy esimerkkejä videoilla käytettävästä musiikista. Voit kuunnella yhden esimerkin alta ja inspiroitua pohtimaan, millaiselta oman videosi musiikki voisi kuulostaa, jotta toivomasi ihminen katsoo sen loppuun asti. Musiikkikirjaston on luonut kokenut luuppituottaja Ilmari Priha.

Kun haluat luoda laadukasta sisältöä kanavillesi, ole yhteydessä, me autamme! Kurkkaa myös edellinen artikkelimme Pilgrim Messengers -konseptista :)!

Read More

OLE OMA MEDIASI!

#PilgrimMessengers on sisältötuotannon huippuammattilaisten tiimi, joiden luoma sisältö on vaikuttavaa ja herättelevää.Vaikuttava sisältö saa tekemään päätöksiä ja luo luottamusta. Yritykselläsi on mahdollisuus vuokrata Pilgrim Messengers -tiimi oman #media‘n kehittämiseen ja tuotantoon. Omaa mediaa tehdään yrityksen omille kanaville journalistisesti kiinnostavasti ja laadukkaasti. Hyvä sisältö vie perinteisen yritysviestinnän uudelle tasolle ja auttaa yrityksiä luomaan parempaa #uutiskulttuuri‘a.

Pilgrim Messengers suunnittelee, luo tekstiä, videokuvaa, vloggaa, bloggaa, valokuvaa ja kirjoittaa artikkeleita, uutisia sekä kolumneja. Synnyttää herättäviä some-sisältöjä ja jatkuvaa sisältövirtaa, jota voi käyttää eri medioissa yrityksen omista nettisivuista valtavirran mediakanaviin ja joilla tuetaan myös konversiota.

Pilgrim Messengers -tiimi saapuu apuun kutsuttaessa ja saat sisältöjä ostopalveluna yrityksesi eri kanaviin. Lisäksi Pilgrim Messengersien valmiina olevien omien sisältöjen käyttöoikeutta voi ostaa omiin kanaviin, jos niiden sisältö sopii kohdennettuun tuotteeseen tai yrityksen sen hetkiseen teemaan.

Pilgrim Messengers

Nora Tamminen: entinen toimittaja ja nykyinen viestijä, jonka erikoisalaa on kuvan ja tekstin yhteensovittaminen. Selkeiden ja johdonmukaisten sisältöjen tuottaminen onnistuu aiheesta kuin aiheesta, ja etenkin lifestyle-aiheet ovat veressä muun muassa sisustuslehti Plaza Kodin päätoimittaja-ajoilta.

Sarianna Rimpeläinen: monipuolinen still- ja videokuvaaja, joka etsii jatkuvasti uusia tapoja viestiä visuaalisilla elementeillä. Videot, kuvat, julisteet, bannerit, gifit, graafiset ilmeet ja elementit – kaikki liittyvät nykymalliseen omamedialliseen viestintään, missä yritysten ja sen brändien kohderyhmiä tavoitetaan suoraan niiden omilla kanavilla.

Nina Alivirta: pitkän linjan viestintäammattilainen ja vastuuviestinnän asiantuntija. Keskittyy yritysten luottamusta luovan oman median ja hyvän uutiskulttuurin rakentamiseen ratkaisukeskeisen yritysjournalismin kautta. Vastaa sisältöprojekteissa strategisesta suunnittelusta, videoiden ohjauksesta ja mm. vaikuttavasta äänenkäytöstä.

Innostuitko? Kysy – kerromme mieluusti lisää!

Read More

Uskalla päästää irti

Luottamuksessa on kyse irti päästämisestä. Kontrollin, otteen – käden. Luottamusaamun päivänä 13.2.2019 esikoiseni täytti 18 ja minun on osattava päästää irti.

Se on ihan hirveän vaikeaa.

Pelkään, etten voi enää suojella lastani virheiltä ja tiedän, ettei minun kuulukaan. Virheet ovat kullanarvoisia ilman juhlapuheitakin, oikeasti. Ne juuri hiovat polkuamme ja virheitä tekemätön ihminen on liian kokematon elämään itsellistä elämää. Virheitä pelkäävä pelkää kehitystä.

Samat tilanteet toistuvat työpaikallakin. On uskallettava päästää irti ja luotettava, että työntekijä tai kollega tekee myös virheitä ja että se on hyvä.

Jos pelätään virhettä, pelätään kehitystä.

Luottamus ei vaadi virheettömyyttä, mutta se vaatii rehellisyyttä. Sellaista kuin täydellinen ei olekaan eikä kukaan usko kerskujaan. Paljasta siis virheesi, opi niistä ja jaa oppiasi muillekin. Silloin toimit rehellisesti ja vastuullisesti ja ansaitset sen luottamuksen, jonka puutteesta näkyy merkkejä
päivittäin lähes kaikkialla.

Tuoreessa Edelman Trust Barometer 2019 -tutkimuksessa käy ilmi, että ihmiset luottavat nyt tahoihin, jotka ovat lähellä ja ovat jollakin lailla oman kontrollin piirissä. Erityisesti luotetaan omaan työnantajaan. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia ja luo ehkä uusia vaatimuksiakin sisäiseen- ja työnantajakuvaviestintään sekä johtajuuteen. Johtajilta, omilta esimiehiltä, odotetaan kannanottoja ja ratkaisuita yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Siihen luotetaan, mikä kuuluu läheltä, koska maailma kaikkine äänineen ja viesteineen – osin valheellisineenkin – tuntuu kaoottiselta.

Palaamme jälleen kontrollin teemaan. Kouriintuntuva, lähellä oleva, on ymmärrettyä ja luotettua. Lapsen tietää olevan turvassa, kun sen käden voi tuntea omassaan.

Meillä on vielä pitkä matka siihen, että voimme oikeasti päästää irti ja luottaa. Luottaa siihen, että yhteisistä asioistamme päättävät osaavat asiansa ja lisäksi hoitavat niitä yhteistä hyvää tarkoittaen.

Epäilemme ja pelkäämme liian helposti, eikä suinkaan aina syyttä. Sokea luottamus ei ole luottamusta.

Mutta luottamus on silti uskallusta, valinta. Tahto uskoa, että maailma on epäkohtiaan moninaisempi paikka, jossa se oma tärkeä ihminen – työntekijä, kollega, puoliso, lapsi – pärjää ja nousee vielä virheistäänkin jaloilleen. Eikä maailma romahda.

Jos minun pitää valita terveen epäilyn tai terveen luottamuksen väliltä, valitsen jälkimmäisen. Niin saan yöni nukuttua silloinkin, kun aikuiseksi kasvanut lapsi on jo maailmalla ja synkät uutiset seuraavat toisiaan.

Epäilys hajottaa, luottamus rakentaa.

Read More
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
fiSuomi
en_GBEnglish (UK) fiSuomi