Hyväksymällä USD Coin-suoritukset Visa luo uusia siltoja digitaalisten ja perinteisten valuuttojen välille

SAN FRANCISCO, Maaliskuu 29, 2021. Visa tuo yhteen digitaalisen ja perinteisen fiat-rahan. USD Coin (USDC) on US dollarin tukema stablecoin, jolla voidaan tehdä Visa-suorituksia Ethereumissa, joka on yksi eniten käytetyistä avoimen koodin lohkoketjuista (1). Visa pilotoi käytettävyyttä partnerinsa Crypto.com:in kanssa. Cryptocom on yksi maailman suurimmista kryptoalustoista. Visa tulee tarjoamaan USDC-maksumahdollisuutta muillekin partnereille myöhemmin tänä vuonna.

Digitaalisten valuuttojen tukeminen uutena maksuvälineenä on merkittävä askel Visan verkostostrategialle, joka tukee kaikkea rahaliikennettä sekä Visa-verkostossa että sen ulkopuolella. Hyödyntämällä globaalia kattavuuttaan, partnerimallia ja luotettua brändiään Visa tuo lisäarvoa koko ekosysteemille, mikä tekee kryptovaluutoista turvallisempia ja soveltuvampia maksukäyttöön.

Visa on rakentanut viimeisen vuoden ajan reittiä digitaalisen valuutan suorituksille kassainfrastruktuurialustallaan, jossa liikkuu miljardeja dollareita päivittäin tuhansien instituutioiden välillä yli 200 markkina-alueella 160 valuutassa. Yhteistyössä Anchoragekanssa, joka on ensimmäinen liittovaltion perustama digitaalinen omaisuuspankki ja Visan eksklusiivinen digitaalisen valuutan suorittamisen partneri, Visa on käynnistänyt pilotin, jossa Crypto.com voi lähettää USDC:tä Visalle suorittaakseen osan velvollisuuksistaan Crypto-comin ja Visan korttiohjelmassa.

Visan standandiprosessi edellyttää partnerilta suoritusta perinteisellä fiat-rahalla, joka saattaa lisätä kustannuksia ja monimutkaisuutta yrityksille, jotka on perustettu digitaalisille valuutoille. Mahdollisuus tehdä suoritus USDC:nä helpottaa Crypto.comia ja muita kryptonatiiviyrityksiä arvoimaan uusia liiketoimintamalleja ilman tarvetta perinteiselle fiat-rahalle kassa- ja maksuvirran hallinnassa.

Visan kassapäivitykset ja integraatio Anchoragen kanssa vahvistavat myös Visan mahdollisuuksia tukea suoraan uutta keskuspankin digitaalista valuuttaa (CBDC), kun se otetaan käyttöön tulevaisuudessa.

– Kryptonatiivit fintechit haluavat partnereita, jotka ymmärtävät heidän liiketoimintaansa ja digitaalisen valuutan muotoon liittyviä monimutkaisuuksia. Tämän päivän ilmoitus merkitsee merkkipaalua kyvyssämme vastata fintech-yritysten tarpeisiin liiketoimintansa hallinnassa niin stablecoin- kuin kryptovaluutassa. Tämä on oikeastaan jatke sille, mitä teemme päivittäin, turvallisten maksujen suorittamista kaikissa eri valuutoissa ympäri maailman, Visan tuotteista Baltiassa ja Pohjoismaissa vastaava johtaja Jeff Kim sanoo.

– Olemme nähneet ennätysmäistä kasvua liiketoiminnassamme ja laajemmassa krypto-ekosysteemissä viimeisen vuoden aikana. Pystyäksemme kiihdyttämään maailman siirtymistä kryptovaluuttoihin tarvitsemme partnereita, jotka ymmärtävät tämän mahdollisuuden ja työkalut, joilla pääsemme markkinoille nopeammin ja tehokkaammin. Olemme olleet Visan partneri jo monta vuotta, ja olemme innoissamme voidessamme syventää suhdettamme maailmanlaajuisella sopimuksella stablecoin-maksuissa, Crypto.comin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Kris Marszalek sanoo.

– Anchoragen alusta on rakennettu nimenomaan instituutioille kuten Visa, jotta he voivat luoda uusia kryptotuotteita. Olemme tehneet yhteistyötä Visan kanssa jo vuodesta 2019 ja olemme mielissämme nähdessämme ensimmäisten stablecoin-maksujen käynnistyvän Anchoragen API:ssa, Anchoragen perustajajäsen ja johtaja Diogo Mónica kertoo.

Centre valvoo USDC:n lisenssiä.

– Visa johtaa markkinoita innovatiivisella lähestymisellään maksuihin niiden eri muodoissa. Olemme erittäin vaikuttuneita heidän toiminnastaan. Se että USDC on mukana Visan verkostossa on meille suunnaton askel missiomme toteuttamisessa, jossa pyrimme yhdistämään stablecoineja käyttävän maailman Centre-standardeilla, alkaen USDC:stä, Centren toimitusjohtaja David Puth sanoo.

Lisätietoa päivän uutisesta: Visa blog.

1) “Suoritus” viittaa päivittäiseen varojen siirtoon Visan issuing ja acquiring partnerien välillä VisaNetissä vahvistetuista ja suoritetuista transaktioista. Se ei tarkoita yksittäisen kuluttajan tililtä tapahtuneita siirtoja.

Share This