Pilgrimin kumppaniverkostoon kuuluva valokuvaaja Iiro Rautiainen on kuvausmaailman monitaituri, joka nauttii aidoista ihmiskohtaamisista ja näiden tilanteiden pukemisesta vaikuttaviksi, autenttisiksi videoiksi ja kuviksi. Valo -ja videokuvauksessa tekninen laatu sekä välitön tunnelma ovat hänelle ykkösprioriteetteja. Valokuvien kuten videoidenkin tarve sisällöissä kasvaa tasaisesti, eikä ole yhdentekevää, millainen kuva tai video käyttöön valitaan.

Iiron mukaan yrityksissä kaivataan nykyään eniten autenttista tunnelmaa ilmentävää video- ja kuvamateriaalia, joka tuotetaan ketterästi laadusta tinkimättä. 

– Relevantin ja aidon viestinnän tarve vauhdittaa kuvien tarvetta. Myös ajankohtaiset tapahtumat sekä halu puhutella sidosryhmiä suoremmin somessa vaikuttavat välittömyyttä ilmentävien video- ja kuvamateriaalien kasvuun. Ketteryyttä arvostetaan, koska näin voidaan reagoida nopeasti sekä vaikuttaa monitasoisesti erilaisiin kohderyhmiin.

Case: lautasliinatehdas Fiblon Oy kertoi trendeistä ja arvoista videolla

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Ekberg. Kuva Iiro Rautiainen.

Lautasliinatehdas Fiblon Oy kertoi ravintola- ja kahvila-alalla vuosina 2021-2022 keskeisistä trendeistä videolla. Videolla on helppo kiteyttää pääsanomia ja sijoittaa niitä yrityksen ja sen asiakkaan kontekstiin. Näin vastaanottajan on helpompi ymmärtää viestin merkitys omassa työssä.

Katso esimerkki.

Iiro Rautiaisen showreel.

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää siitä, mikä tekee yritysvideosta hyvän? Millaiseen videoon kiinnitetään huomiota, mikä katsotaan loppuun asti, millainen video jää mieleen? Pilgrim tarjoaa aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden tunnin maksuttomaan online-sparraukseen maalis-huhtikuun aikana. Jos kaipaat sparrausta yritysvideoista, ole yhteydessä nina.alivirta(at)pilgrim.fi, niin voimme sopia sinulle sopivan ajan!

Lue myös!

Edelman keskittyy mitattaviin sisältöihin – myös Suomen affiliatti Pilgrim panostaa yhä vahvemmin tavoittaviin verkkosisältöihin

Pilgrimin affiliaattiemo Edelman julkaisi helmikuussa 2021 globaalin sisällöntuotantokeskuksen, Edelman Studiosin. Studio pitää sisällään kaksi yksikköä: Ensimmäinen on ansaittua mediaa painottava Blue Room, joka luo nopeasti jaettavia uutis-, kulttuuri- ja ilmiösisältöjä. Toinen on tuotantoyhtiö Edelman Productions, joka erikoistuu kanavien ja yleisöjen yhdistämisen kautta tuotettuun sisältöön osana dataa ja oivalluksia tuottavia kampanjoita, joita aktivoidaan oman, ansaitun ja maksetun viestinnän avulla.

Edelmania Suomessa edustava Pilgrim Oy on liiketoiminnassaan samoilla linjoilla.

– Perinteisen mediaviestinnän osuus kaikessa työssämme on selvästi vähentynyt. Samalla, kun arvostamme osaamistamme sillä saralla, keskitymme yhä vahvemmin mietittyihin sisältöihin verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Median murros on jatkunut pitkään ja sen seurauksena media yritysten viestinnän julkaisualustana on muuttunut vuosi vuodelta haasteellisemmaksi. Samalla digitalisaation ja nyt pandemian johdosta yhä suurempi osa kaupasta siirtyy verkkoon, mikä lisää online-kaupankäyntiä tukevien verkkosisältöjen tarvetta entisestään, Pilgrimin liiketoimintajohtaja Nina Alivirta sanoo.

Lue lisää.



Share This