Visan Where You Shop Matters -tukiohjelma on lähtenyt hyvin käyntiin – tavoitteena auttaa kahdeksaa miljoonaa eurooppalaista pk-yritystä sopeutumaan digitaaliseen kaupankäyntiin.

Lontoo, 1.3.2021:  Visa (NYSE: V) kertoo yli 100 kumppanin Euroopassa liittyneen Where You Shop Matters -ohjelmaan, joka auttaa pieniä yrityksiä parantamaan digitaalisia valmiuksiaan ja jatkamaan toimintaansa.

Yli kaksi miljoonaa pientä yritystä Euroopassa on saanut tukea viime kesänä lanseeratusta ohjelmasta. Kyseessä on siis merkittävä askel kohti Visan sitoumusta auttaa 8 miljoonaa pientä ja keskisuurta yritystä Euroopassa – ja 50 miljoonaa globaalisti – siirtymään verkkoon ja sopeuttamaan toimintaansa myös tulevaisuutta ajatellen.

Koronapandemia on kurittanut monia pk-yrityksiä, ja Visan tutkimuksen mukaan 65 % pienistä yrityksistä onkin huolissaan oman toimintansa tulevaisuudesta. Rajoitukset pakottavat yrityksiä siirtämään toimintojaan verkkoon ja ottamaan käyttöön erilaiset digimaksut. Visan datan mukaan ainakin kymmenessä Euroopan maassa on nähty 20 % kasvua verkkokauppaostoksissa, ja kahdeksan kymmenestä maksusta tapahtuu nyt lähimaksua käyttäen.

Visan maajohtaja Riikka Salminen pitää pienyrittäjien roolia tärkeänä talouden toipumisessa.

Pk-yrityksillä on hirvittävän tärkeä rooli yhteisöillemme, ja moni pieni yritys joutuu ratkomaan jatkuvia koronan aiheuttamia haasteita. Näiden yrittäjien asenne ja innovaatiot innostavat meitä Visallakin, ja olemmekin iloisia voituamme antaa konkreettista apua jo kahdelle miljoonalle tällaiselle yritykselle. Työmme talouden toipumisen tukemiseksi yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa toki jatkuu vielä”, kertoo Visa Suomen, Ruotsin ja Baltian maajohtaja Riikka Salminen.

Visa on yhdistänyt voimansa paikallisten pankkien, hallitusten, kaupallisten alustojen ja teknologiakumppaneiden kanssa Where You Shop Matters -kampanjan alettua. Tässä joitakin esimerkkejä työstä tähän mennessä:

Paikallisia ohjelmia ympäri Euroopan on jo yli 100, ja kumppaneina niissä on suomalaisen Oma Säästöpankin lisäksi muiden muassa AlphaBank, Banca Sella, BeeDigital, Clickandcollection, Co-op, CEC Bank, Fruugo, Fiserv, Natwest tyl, iCard, myPOS, Israel Credit Cards, Piraeus Bank, Shopify, Totally Locally, ShopAppy.com, Champion Green, Juni, Santander, WorldLine ja Viva.

Hyvä alku, mutta vielä on tehtävää

Rajoitukset jatkuvat monissa Euroopan maissa edelleen, joten työ ei lopu. Visa kutsuu lisää kumppaneita mukaan tukemaan ohjelmia, joilla autetaan paikallisia pk-yrityksiä digitalisoimaan liiketoimintaansa.

About Visa 

Visa Inc. (NYSE: V) is the world’s leader in digital payments. Our mission is to connect the world through the most innovative, reliable and secure payment network – enabling individuals, businesses and economies to thrive. Our advanced global processing network, VisaNet, provides secure and reliable payments around the world, and is capable of handling more than 65,000 transaction messages a second. The company’s relentless focus on innovation is a catalyst for the rapid growth of digital commerce on any device, for everyone, everywhere. As the world moves from analog to digital, Visa is applying our brand, products, people, network and scale to reshape the future of commerce. For more information, visit About Visavisa.com/blog and @VisaNews

Share This