Omnicept-kypärän huippuunsa hiotut anturit mittaavat käyttäjän fyysisiä reaktioita, ja Omnicept SDK mahdollistaa jokaisen käyttäjän toimintaan mukautuvien VR-sovellusten kehittämisen.

HP Omnicept on kokonaisuus, joka sisältää VR-kypärän, ohjaimet sekä ohjelmistokehitystyökalut.

HP Omnicept yhdistää maailman älykkäimmän VR-kypärän ja ohjelmistokehitystyökalut samalle alustalle, mikä antaa VR-ohjelmistojen kehittäjille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia hyperpersonoituja ja mukautuvia virtuaalielämyksiä. HP Reverb G2 Omnicept Edition -kypärä lukee antureillaan käyttäjänsä kognitiivisen kuorman, ja SDK-rajapinnalla esimerkiksi oppimissovellusten kehittäjät voivat tekoälyperusteisesti mukauttaa opetusta oppilaan henkilökohtaisen vireyden ja kapasiteetin mukaan: nopealle oppilaalle kuormaa voi lisätä ja toisille taas hidastaa niin, että oppiminen pysyy aina optimaalisena. Vähän kuin opettaja, joka jakaa tehtävämääriä luokassa oppilaan osaamisen ja edistymisen mukaan. 

HP Reverb G2 Omnicept Edition ja Omnicept SDK tekevät virtuaalimaailmasta inhimillisemmän ja henkilökohtaisemman, ja kokonaisuus sopii esimerkiksi yliopistojen, terveydenhuollon, tutkijoiden ja HR-osastojen käyttöön. 

Silmänliikkeitä seuraavat anturit tarjoavat paljon mahdollisuuksia sovelluskehittäjille.

Omnicept lyhyesti:

• Reverb G2:n DNA: Reverb G2 Omnicept Edition perustuu erittäin korkean resoluution Reverb G2 -kypärään, joka toimii ilman ulkopuolisia VR-majakoita tai tolppia ja jossa on 3D-tilaääni sekä entistä luonnollisemmat eleet mahdollistavat ohjaimet.

• Silmänliikkeiden seuranta: Käyttäjän katse paljastaa, mikä näkymässä on kiinnostavinta ja tarjoaa täten arvokasta tietoa suunnittelijoille.  

• Ilmeiden tulkitseminen: Kasvokameran ansiosta voidaan luoda avatareja, joiden ilmeet näyttävät luonnollisilta. Näin keskustelu ja yhteistyö virtuaaliympäristössä sujuu luontevammin ja sujuvammin.  

• Sykemittari: Sykkeen avulla voi seurata monia asioita, ja esimerkiksi potilaan tai valmennusasiakkaan hoidon tai treenin voi sopeuttaa sykereaktion mukaan.  

• Silmänliikkeitä seuraava renderöinti:  Kuvanlaatu paranee ja näytönohjaimeen kohdistuva rasitus pienenee, kun paras kuvanlaatu kohdistetaan aina sinne, minne käyttäjä katsoo. Näköalueen laidoilla resoluutio voi olla pienempi ilman, että virtuaalikokemus kärsii.

• Tietoturvallinen virtuaalikokemus: laiteohjelmisto suojaa antureiden tuottamaa dataa tallennushetkellä, eikä kypärään itseensä tallennu mitään tietoja. Tiedon kerääminen ja siirtäminen noudattavat GDPR:n vaatimuksia.


HP Reverb G2 Omnicept Edition -kypärän ja HP Omnicept SDK-kehitystyökalujen hinta ja saatavuus tarkentuvat myöhemmin.

Virtuaaliympäristöt sopivat yhteistyöhön, suunnitteluun ja opetukseen ja koulutuksiin.

Lisätiedot, kuva- ja testilaitepyynnöt:

Nora Tamminen, Pilgrim

nora.tamminen@pilgrim.fi

Share This