Videoviestinnän merkitys on kasvanut huomattavan paljon kevään 2020 aikana: kun tapahtumia ja tapaamisia ei voida järjestää paikan päällä, niin kaikki sisältö on siirtynyt videostreameiksi- ja tallenteiksi. Aiheet, jotka pystytään esittämään videon muodossa, kiinnostavat tutkitusti myös toimittajia. Videolinkkien lisääminen voi auttaa mm. tiedotetta erottumaan muiden joukosta.

Teetkö siis videoviestintää kuin uutistoimittaja, joka pitää lähetyksen tyylikkäästi, vaikka kotoaan käsin vai kuin ns. rappiotubettaja, joka striimaa rappioelämäänsä maksavien katsojien toivossa? Molemmat toteutustavathan elävät tällä hetkellä varmasti omaa kultakauttaan.

Uutistoimittajat ovat saattaneet kevään aikana osaltaan madaltaa jokaisen kynnystä tehdä itsenäistä videosisältöä: viestinnällisesti onnistuneeseen videoon ei tarvitakaan hienoa green screen-taustaa vaan oma koti riittää aivan mainiosti sellaisenaan tähän tarkoitukseen. Pilgrimin some-kanavilta löytyy hienoja esimerkkejä oman viestintämme vastaavanlaisesta toteutuksesta ks. toimitusjohtaja Olli Ollilan video.

Pilgrim toteuttaa vuoden 2020 videoviestintää tietenkin myös älypuhelinta raskaammalla, mutta edelleen ketterällä kuvauskalustolla. Huomioimme videotuotannoissamme ensisijaisesti epidemian tuomat rajoitukset ja asiakkaidemme turvallisuuden.

Viestinnän ammattilaisina emme myöskään lähde rappiolinjalle – olkoon se kuinka trendikästä tahansa.

Sarianna Rimpeläinen

Share This