HP Suomi on valmiina paikkaamaan tarpeellisten osien ja välineiden tuotantoa kotimaisten MJF-yhteistyökumppaniensa kanssa. 

Kasvomaskin säädin on suunniteltu yhdessä Peak Sport Products Co:n kanssa lääkäreiden ja hoitajien antaman palautteen mukaan.

HP Suomi ja sen kumppaniyritykset, 3DTech Salossa, 3D Step Ylöjärvellä, Ajatec Ruskossa ja Plastmode Kausalassa ovat valmistautuneet tarjoamaan 3D-osaamistaan taistelussa COVID-19-pandemiaa vastaan.

”3D-tulostamisen erityispiirteet tulivat esiin hieman arvaamattomasti tässä poikkeustilanteessa, jossa liikkumista rajoitetaan ja kuljetuksissakin voi olla häiriöitä. 3D-tulostamalla tuotanto tapahtuu lähellä, ja tuotteen tai sen osan matka suunnittelupöydältä valmiiksi on perinteistä valmistusta huomattavasti nopeampaa – tämä mahdollistaa hyvinkin nopean reagoimisen”, kertoo HP Suomen toimitusjohtaja Jarkko Huhtaniitty.

3D-tulostamalla voidaan tuottaa nopealla aikataululla esimerkiksi suojavälineitä sairaaloiden, terveydenhuoltosektorin, palvelualan työntekijöiden ja logistiikan alan henkilöstön tarpeisiin. Tulostuspalvelun tarjoajat ovat erikoistuneet auttamaan suunnittelussa. Tällä hetkellä tarvetta on etenkin erityyppisille suojaimille, kotiin ja liikkumiseen tarkoitetuille apuvälineille sekä kaikenlaisille työkaluille, koneiden kappaleille ja varaosille, jotka mahdollistavat esimerkiksi hengitysmaskien toiminnan sairaaloissa ja tärkeiden tuotteiden toimitukset eri teollisuuden toimialoilla.

HP Inc. auttaa maailmalla
Sairaaloihin on toimitettu maailmanlaajuisesti jo yli 1 000 3D-tulostettua osaa. HP:n tutkimus- ja kehityslaitokset Barcelonassa, Oregonissa, Kaliforniassa ja Washingtonissa tekevät yhteistyötä HP:n kumppaneiden kanssa lisätäkseen tuotantoa kiireisesti tarvittavien tuotteiden ja osien osalta. HP toimii yhdessä eri maiden hallitusten ja terveydenhuoltoalojen asiantuntijoiden kanssa auttaakseen yhteisöjä mahdollisimman tehokkaasti ja synkronoidusti.
“HP ja digitaalisen valmistuksen kumppanimme tekevät nyt jatkuvaa työtä taistellaksemme tätä odottamattomasti leviävää virusta vastaan. Teemme yhteistyötä yli rajojen ja toimialojen tunnistaaksemme kaikkein kriittisimmät tarpeet, kehittääksemme 3D-suunnitelmat niitä varten ja aloittaaksemme tuotteiden tulostuksen. Haluan kiittää työntekijöitämme, yhteistyökumppaneitamme, asiakkaitamme ja muita yhteisömme jäseniä tästä väsymättömästä työstä, joka tukee etulinjoissa työskenteleviä terveydenhuollon ammattilaisia”, toteaaEnrique Lores, President and CEO, HP Inc. 

Ensimmäisiä tuotantoon päätyneitä tuotteita ovat:

Handsfree-ovenavaajan avulla välttyy koskettelemasta ovenkahvoja. Kuva: Materialise

  • Handsfree-ovenavaaja: Ovien kahvat ovat likaisimpia pintoja, joita kodeista, sairaaloista, tehtaista ja vanhainkodeista löytyy. Tällä välineellä ovi aukeaa hygieenisesti kyynärpäätä käyttämällä.
  • Kasvomaskin säädin: Monien terveydenhuollon työntekijöiden on tällä hetkellä käytettävä kasvomaskia pitkiä aikoja. Tällä säätimellä on tarkoitus helpottaa särkyä, joka maskin painaessa korvaan helposti syntyy.
  • Kasvosuojain: Kasvosuojaimille on tällä hetkellä erittäin kova tarve. Pleksiä pitelevä pidike on tärkeä osa käytettävyyden ja käyttäjän mukavuuden kannalta.

CIIRC R95-3D-maskin runko voidaan 3D-tulostaa.

Monet tuotteet ovat tällä hetkellä testausvaiheessa, esimerkiksi:

  • Hengityspalje: Mekaanisesti toimivaa BVM-hengityspaljetta voi käyttää hätäapuna hengitysvaikeuksista kärsivien potilaiden hoitoon. Yksinkertaistettu design mahdollistaa tuotteen nopean kokoamisen ja käytön.
  • CIIRC R95-3D-kasvosuojain: Sairaalalaatuisten (EN 140:1999) ja erittäin tehokkaiden suojamaskien odotetaan olevan saatavilla pian.

Liity mukaan!

HP tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monia testattuja 3D-suunnittelutiedostoja helposti koottaville osille nyt ilmaiseksi – tiedostot ovat ladattavissa täältä.

Samalta sivustolta voi myös pyytää apua sovelluskehitykseen tai tarjota omia valmiita sovellutuksiaan ja ideoitaan COVID-19-viruksen torjuntaan.

Suomessa voit olla yhteydessä suoraan HP:n MJF-tulostinpalveluntarjoajiin:

3DTech Marko Piira, marko@3DTech.fi

3D Step Pekka Ketola, pekka.ketola@3dstep.fi

Ajatec Dan Björklöf, dan.bjorklof@ajatec.fi

Plastmode Vesa Mäkinen, vesa.makinen@plastmode.fi

Share This