Bulevardi 9C 34 FI-00120 Helsinki
+358 40589 7754
olli.ollila@pilgrim.fi

Epävarmat ajat, varmempi sisäinen viestintä

Auttaa yritystäsi ansaitsemaan luottamusta

Epävarmat ajat, varmempi sisäinen viestintä

Moni meistä teki uutena vuotena lupauksia: haluamme antaa enemmän aikaa perheelle, harrastaa enemmän liikuntaa ja vähentää turhaa kuluttamista. Myös työelämässä ja viestinnässä jo hyvään vauhtiin päässyt ja vaikeasti ennustettavissa oleva vuosi antaa mahdollisuuden arvioida sisäistä viestintää ja sen vahvistavia vaikutuksia oikein toteutettuna. Epävarmuuden ja jatkuvan muutoksen aikoina sisäinen viestintä on johdon keskeinen tuki, halutaanpa sitten keskittyä tavoittamaan työntekijöitä paremmin, luoda tiiviimpää yhdessä tekemisen tunnelmaa tai tehdä viestinnästä mukaansatempaavampaa. Tässä muutamia ajatuksia alkuun.

Epävarmuuden ilmapiiriin ja jatkuvaan muutokseen sopeutuminen

Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat aiheuttaneet epävarmuutta globaalisti kaikilla toimialoilla. Tämä epävarmuus heijastuu myös organisaatioiden työntekijöihin ja uskoon omasta tulevaisuudesta. Varsinkin kansainvälisissä organisaatioissa on tärkeää, että työntekijät saavat tukea muutoksen aikana, jotta he pystyvät keskittymään olennaiseen. Muutokseen vaikuttavien tekijöiden avaaminen ja niiden ymmärtäminen lisää sisäistä luottamusta ja vähentää epämääräisyyden ja pelon tunnetta. Tässä muutama vinkki epävarmuuden ajan läpi navigointiin:

  • Hyväksy epävarmuus. Kukaan ei voi ennustaa tulevaisuutta, mutta on hyvä muistuttaa että yritys, sen missio ja visio pysyvät ennallaan. Pysy uskollisina tutuille, allekirjoittamillesi arvoille.
  • Keskity avoimeen viestintään. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää viestinnän linjat avoinna ja ylläpitää kulttuuria, jossa työntekijät voivat huoletta ilmaista mielipiteitään. Työntekijöiden tulee kokea, että heidän äänensä kuullaan.
  • Palaa perusasioihin. Ole suunnitelmallinen, tee parhaasi pysyäksesi trendien mukana ja ennusta muutoksia. Tämä auttaa yritystä pysymään valmiudessa.

Palkitse ja anna palautetta

Monissa yrityksissä annetaan vuosittaisia palkintoja ja myyntikannusteita, mutta pienilläkin teoilla ja huomioinnilla on merkittävä vaikutus työntekijöihin ja työn tulokseen.

  • Kannusta työkaverin tsemppaamiseen. Esimiehen kehut ovat aina tervetulleita, mutta toisinaan työkaverin huomio on aivan yhtä tärkeää.
  • Palaute, palaute ja vielä kerran palaute. Työntekijät ja etenkin milleniaalit janoavat palautetta. Välitön huomiointi on hyvä tapa tuoda positiivisuutta työpaikalle. Positiivinen palaute saa ihmiset tuntemaan itsensä arvostetuiksi ja rakentava palaute taas tarjoaa mahdollisuuden kehittymiselle.
  • Taikasanat! Olemme usein niin kiireisiä ja hukumme työhön, että unohdamme palkita hyvästä työstä. Pelkkä kiittäminen vie pitkälle. Ja hymy, siitä ei kannata säästellä.

Juhlista virstanpylväitä ja onnistumisia

  • Muista menneisyys! Samalla kun kehitytään ja mennään eteenpäin vuosipäivät ovat hyviä tilaisuuksia muistella yrityksen historiaa ja muistuttaa, mistä kaikki alkoi. Uudessa yrityksessä esimerkiksi vuoden yhdessä työskentelyä on hyvä juhlistaa, sillä tällöin työntekijät näkevät, kuinka pitkälle on päästy ja mitä on saavutettu.
  • Myös nykyhetken juhlistaminen on tärkeää! Juhlittaessa on hyvä käyttää kaikkia viestintäkanavia, videosta ja kotisivuista promootiomateriaaliin. Pohdi me-henkisen hästäkin käyttöönottoa. Tämä voi kannustaa yhtenäisyyteen ja yhteistyöhön.
  • Lopuksi, suuntaa katse tulevaisuuteen! On kannattavaa pitää työntekijät innostuneina yrityksen tulevaisuudesta. Siinäkin on tärkeä sisäisen viestinnän paikka, sillä vain kertomalla saat omat ihmisesi mukaan.

 

Mukavaa viikonloppua!

 

Lähde: Edelman.com
Kuva: Creative Commons

 

 

 

Please follow and like us:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial